Billig fagforening?

Kan det betale sig at melde sig ind i en billig fagforening? De billige fagforeninger siger ja og de dyre siger nej, men det er vel ingen overraskelse.

De billige fagforeninger også kaldet de gule fagforeninger forhandler ikke overenskomster og derfor spare de en masse penge, de er heller ikke tilknyttet et bestemt parti eller er medlem af LO. Som Frie Funktionærer skriver, vi vil gøre alt for vores medlemmer, men ikke noget for politiske partier. Det er deres måde at sige at de ikke bruger dine kontingentpenge på politiske partier, men udelukkende bruger pengene på deres medlemmer. De andre og dyrere fagforeninger begrunder deres pris med at de sikre den høje kvalitet det danske arbejdsmarked har i dag. Det er dem der igennem mange år har sikret den, via overenskomster og LO.

Fakta er dog at de billigere fagforeninger for flere og flere medlemmer, mens de dyre fagforeninger mister medlemmer. Flere og flere vælger også fagforeningen helt fra og vælger kun at melde sig ind i en a-kasse, da det er a-kassen der sikre dig dagpenge og økonomisk sikkerhed er for langt de fleste det vigtigste. Dem der fortsat vælger en fagforening, går det for at sikre sig yderligere og med advokatbistand.

Leave a Reply